Seuran esittely

Jousi kaarelle vedä – liiku, nauti ja elä!

Johtokunta 2012-13

 

Naisvoimisteluseura Jousi ry, lempinimeltään Jousettaret, on saanut alkunsa Mikkelin Vauhdin entisestä naisjaostosta. Vuonna 1942 joukko naisia erkani Vauhdin riveistä, perustaen oman naisvoimisteluseuran. Tuolloin jäseniä oli 45 aikuista ja 30 lasta. Jumppatunnit olivat todella perinteistä naisvoimistelua. Harjoitukset tehtiin tamburiinin tahdissa, vain esityksiä varten harjoiteltiin pianon säestyksellä. Jousettarilla oli 1950-1960 luvulla myös esiintymisryhmiä ja kilpailuryhmiä.

Nyt tamburiini on vaihtunut discoon ja voimistelutossut lenkkareihin. Vauhti jumppatunneilla on musiikin tultua vain kiihtynyt.

Jumppaajia on kaikenikäisiä. Naisvoimisteluseura Jousi on nimensä mukaan kuitenkin pysytellyt ”liikuttamassa” vain naisia. Lasten ryhmiin on otettu myös poikia.

Seuran jumppatunteja on viikottain kymmenkunta, lisäksi kerran viikossa on kuntosalivuoro ilman ohjausta. Vesijumpan tarjoamisessa Jousettaret ovat uranuurtajia Mikkelissä. Vuodesta 1983 lähtien vesijumppaa on ollut tarjolla sunnuntaiaamuisin Naisvuoren uimahallissa.

Myös seuran muu toiminta on kautta aikojen ollut vilkasta. Mukaan mahtuu paljon talkootyötä, monenlaisia pikkujouluja, kylpylä-, pyörä- ja patikointiretkiä sekä osallistumista TUL:n juhliin ja Mikkelin Naisten messuille.

Seuran toimintaa ohjaa johtokunta, joka valitaan vuosittain syyskokouksessa. Seura on Työväen Urheiluliiton (TUL) jäsen ja kuulumme TULlin Savon piiriin. Olemme jäsenenä myös Etelä-Savon Liikunta ry:ssä (ESLI).

 

TUL:n Savon piiri palkitsi Naisvoimisteluseura Jousi ry:n vuoden seurana 2015 erittäin ansiokkaan ja pitkäjänteisen seuratoiminnan johdosta. Palkinto jaettiin TUL:n Savon piirikokouksessa Varkaudessa 21.4.2016.